Villa Kornati udaljena je samo koju minutu hoda od plaže Matlovac

Plaža Matlovac – borova hladovina, nježan pijesak u moru. Idealna za obitelji s djecom.

Od Ville Kornati do središta Ždrelca dijeli vas 5 minuta šetnje. U centru se nalazi odlično opremljena trgovinica mješovite robe, pekara, dva odlična štanda s voćem i povrćem te domaćim proizvodima poput maslinovog ulja, a često se prodaje i svježa riba.  U centru se nalaze i restoran te caffe bar Dišpet koji se brine za zabavni dio mjesta (DJ, bendovi). Nedaleko od centra je svakako odličan restoran Riva kao i pizzerija Maslina. U centru su crkva i luka te pošta.

Osim mira i svježeg zraka posebno se ističe pješčana plaža Matlovac koja je blago ovoga mjesta. Plaža je plitka, čista i okružena je borovom šumom. Djeca je naročito obožavaju!

Odbojka na pijesku – jedna od omiljenih zabava na Matlovcu. Djeca, mladi i obitelji teško će odoljeti a da u plićaku ne zaigraju picigina. Jeste li znali da je picigin uvršten u Registar hrvatskih kulturnih dobara?

Iako se i u centru mjesta mnogi kupaju, naš savjet je da ne propustite uživati na toj uređenoj mjesnoj plaži koja je svakako jedna od najljepših plaža na oba otoka, Pašmana i Ugljana. Od naših apratmana  udaljena je samo nekoliko minuta hoda. Na plaži se nalaze dva kafića, jedan od njih ima i ukusan fast food te sadržaj za zabavu: trampolin za djecu, igralište za odbojku na pijesku (foto odbojke i video: TZ Ždrelac). Tamo je zabavno i kad padne noć!

U slučaju da želite pronaći mirniji kutak, samo se uputite šetnjicom od Matlovca prema centru uz samo more i naći ćete ga.

Pogledajte na karti točnu lokaciju Ville Kornati.  Rezervirajte smještaj u jednim od apartmana Ville Kornati i provedite svoj ljetni odmor u Ždrelcu!

FOTOGRAFIJE