Villa Kornati  smještena je u malom, dalmatinskom mjestu Ždrelac, na otoku Pašmanu. Kuća za odmor obitelji Srebačić nudi šest apartmana za ljetni, obiteljski odmor.

Ono što odlikuje apartmane su visoka razina urednosti, odlična lokacija  i vrlo prihvatljiva cijena.  Svaki apartman je opremljen klima uređajem, TV-om i satelitskom antenom,  ima terasu i osigurano besplatno parkirališno mjesto. Veliki roštilj je na raspolaganju svim gostima. Sve nabrojano je uključeno u cijenu i nema dodatnih troškova za goste. U kući se uvijek nalazi netko od obitelji Srebačić i stoji vam na raspolaganju (Villa Kornati se sastoji od osam apartmana, no dva koriste domaćini).

Najmanji i najsimpatičniji mnogim parovima je studio apartman (Apartman  A7),  dok je najveći Apartman A8  koji ima tri spavaće sobe s bračnim krevetom. Tu su još apartmani A2, A3, A5 i A6 koji su ugodan ljetni smještaj za dvije do četiri osobe, a čest su odabir obitelji.  Upoznajte se sa svakim od njih i odaberite svoj smještaj.

Ždrelac, otok Pašman

Ždrelac je malo dalmatinsko mjesto idealno za ljetni odmor i ugodna obiteljska druženja. Iako, kako saznajemo sa službene stranice, Ždrelac je najveće mjesto na otoku Pašmanu!

Mnogi koji poznaju stari dio Ždrelca, nepoznat im tzv. Novi Ždrelac, novoizgrađeni dio. Villa Kornati se nalazi u starom dijelu, bližem centru te je na taj način još povezanija sa samim duhom i životom mjesta.

Otok Pašman je površine 60 km2 kojeg od kopna dijeli Pašmanski kanal po kojem je razasuto mnoštvo slikovitih otočića. Trajektnom linijom Biograd – Tkon i Zadar – Preko (na otoku Ugljanu) povezan je s kopnom, a mostom u morskom tjesnacu Ždrelac s otokom Ugljanom kojem je sličan po biljnom pokrovu. Morske struje u Pašmanskom kanalu mijenjaju smjer svakih šest sati i tako čine ovo more među najčistijima na Jadranu. Saznajte kad ide sljedeći trajekt za Biograd ili Zadar – Jadrolinija, red plovidbe. 

Ždrelac ima odličnu poziciju koja našim gostima omogućuje da su na “na pola puta” te da uživaju u uvalama, mjestima i lokacijama oba ova lijepa dalmatinska otoka.

Most koji spaja otoke Pašman i Ugljan. Foto uz odobrenje: TZ Pašman

Najbliža zračna luka je u Zadru. Zadarska regija se nalazi u okruženju čak 5 nacionalnih parkova: Paklenica, Kornati, Plitvička jezera, Slapovi Krke, Sjeverni Velebit. Za samo 1 do 2 sata vožnje autom ili brodom moguće je stići do svih nacionalnih parkova. Mjesto Ždrelac čini zapravo vrata za Park prirode Telaščica i Nacionalni park Kornati (zato smo i nazvali našu kuću za odmor – Villa Kornati). Svakako valja posjetiti i franjevački samostan Sv. Dujma u Kraju i benediktinski samostan Sv. Kuzme i Damjana na brdu Ćokovac kod Tkona. No, ono što je najljepše na ovim otocima je povezanost s prirodom. Bogati su plažama, uvalama i mogućnošću rekreacije.

Tvrđava Sv. Mihovila pruža pogled na Kornate

Otok Pašman ima dvije uređene biciklističke staze. Oba otoka su bogata vegetacijom i zanimljivi su i za planinare ili škraping.

Naši domaćini, braća Davor i Goran Srebačić svakako će vam reći nešto više o tome jer su i sami doživjeli otoke kroz planinarenje. Jedno od zanimljivih destinacija je, kažu, srednjovjekovna tvrđava Sv. Mihovila. Tvrđava se nalazi na istoimenom brdu (265 m) iznad mjesta Preka otok Ugljan. Podigla ju je Mletačka Republika u 13. stoljeću. Pruža pogled na grad Zadar te na više od 200 otoka zadarskog arhipelaga i Nacionalni park Kornati.

U slučaju da želite posjetiti Kornate – Davor zna više detalja kako i s kime!

Villa Kornati je koju minutu hoda od plaže Matlovac

Plaža Matlovac – borova hladovina, nježan pijesak u moru

Od Ville Kornati do središta Ždrelca dijeli vas 5 minuta šetnje. U centru se nalazi odlično opremljena trgovinica mješovite robe, pekara, dva odlična štanda s voćem i povrćem te domaćim proizvodima poput maslinovog ulja, a često se prodaje i svježa riba.  U centru se nalaze i restoran te caffe bar Dišpet koji se brine za zabavni dio mjesta (DJ, bendovi). Nedaleko od centra je svakako odličan restoran Riva kao i pizzerija Maslina. U centru su crkva i luka te pošta.

Osim mira i svježeg zraka posebno se ističe pješčana plaža Matlovac koja je blago ovoga mjesta. Plaža je plitka, čista i okružena je borovom šumom. Djeca je naročito obožavaju!

Odbojka na pijesku – za aktivan odmor na plaži Matlovac

Iako se i u centru mjesta mnogi kupaju, naš savjet je da ne propustite uživati na toj uređenoj mjesnoj plaži koja je svakako jedna od najljepših plaža na oba otoka, Pašmana i Ugljana. Od naših apratmana  udaljena je samo nekoliko minuta hoda. Na plaži se nalaze dva kafića, jedan od njih ima i ukusan fast food te sadržaj za zabavu: trampolin za djecu, igralište za odbojku na pijesku (foto odbojke i video: TZ Ždrelac).

Pogledajte na karti točnu lokaciju Ville Kornati.  Rezervirajte smještaj u jednim od apartmana Ville Kornati i provedite svoj ljetni odmor u Ždrelcu!